Subota, 20. Srpanj 2024.

Požega

 • 10. međunarodno natjecanje tamburaša

  U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega danas je svečano otvoreno Međunarodno natjecanje tamburaša (solisti i komorni sastavi), koje organiziraju Glazbena škola Požega i Hrvatska glazbena udruga Festival bunjevački pisama.

 • Obilje radosti i smijeha malima i velikima

  Jedna od najveselijih požeških manifestacija ove je godine okupila više od 400 velikih i malih maskiranih entuzijasta, ali i veliki broj promatrača koji su uživali u koloritu i živosti pokladne povorke. Odabrane su i najbolje maske, ali najvažnije je ipak da su se svi odlično zabavili.

 • Laganih 400 eura za sve punoljetne osobe koje žele pokušati prestati pušiti

  Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije već desetu godinu za redom, raspisuje Natječaj “Pušenje odbaci, lovu nabaci” namijenjen svim punoljetnim pušačima oba spola s više od godine dana pušačkog „staža”, a koji žele  pokušati prestati pušiti potaknuti korizmom. Natječaj će biti otvoren od 05. veljače 2024. do uključivo 14. veljače 2024. godine.

 • Napori Grada Požege u očuvanju kulturne baština čija je važnost neosporna i na lokalnoj i na nacionalnoj razini

  Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je rezultate Javnog poziva za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2024. godini, a Gradu Požegi odobreno je značajnih 100.000,00 eura.

 • Antonija Jozić: "Požeško-slavonska županija će i dalje stajati uz rad Sportske zajednice te svih klubova i udruga koji djeluju u području sporta"

  Na temelju javnog poziva usmjerenog ulaganju u programe i projekte od interesa za opće dobro u području sporta u 2024. godini, dodijeljeni su ugovori o financiranju.

 • Kaznionica u Požegi

  Svečanom prisegom 21 polaznik 44. temeljnog tečaja pravosudne policije i 21 polaznik 45. temeljnog tečaja pravosudne policije steklo je zvanje službenika pravosudne policije.

  Izvor: mpu.gov.hr
 • Novi tip turističke ponude

   Udruga Naš Hajduk dobila je sudsku presudu protiv Zdravka Mamića.

 • Za napad na policijskog službenika i do 5 godina zatvora te crvena prijava!

  Cijela hrvatska javnost, pa i ja osobno, obaviješteni smo o 'druženju' dueta ŠŠ / Šarić – Šeks / u jednom zagrebačkom restoranu

 • Ove subote, razgled grada uz sajam poljoprivede i seoskog turizma

  Pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu"u Vukovaru se danas obilježava 32. godišnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu tijekom kojega je u tome istočnoslavonskom gradu ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 ih se još vodi nestalima. U spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je nakon tromjesečne opsade pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi slomljena obrana Vukovara, gradskim ulicama u koloni sjećanja proći će tisuće domoljuba iz svih dijelova Hrvatske.

 • Martinje u Požegi

  U organizaciji Turističke zajednice grada Požege, danas je održana tradicionalna gastro manifestacija koja je Požežanima i njihovim gostima ponudila užitak u okusima jeseni. I ovogodišnje izdanje, unatoč kiši, okupilo je u požeškoj pješačkoj zoni veliki broj i posjetitelja i izlagača.

 • Cilj je ublažiti problem nedostatnog broja raspoloživih mjesta za upis djece na području grada

  Objekt će biti ukupne površine 1064 kvadratnih metara i dostatan za 126-ero djece. Zgrada dječjeg vrtića i jaslica će biti nepravilnog, „L” tlocrta, a ulaz će se nalaziti s južne strane, odnosno, u objekt će se ulaziti iz Ulice Pod gradom.

 • Zdrav život

  Migracija je postala bolest koja razara Europsko društvo. Politička nevolja lijevih stranaka za kontrolom dovodi do kriminala i kolapsa.

 • Uvod u požeški festival 'Zlatne žice Slavonije Požega 2022.'

  U mračnoj sjenci Aleje srpskih velikana leži jedna od najkontroverznijih freakova koje su ikada kročile na univerzitetski kampus. Taj luđak, koji je predavao na srpskim univerzitetima, ako ih se tako može nazvati, sada počiva na grobištu među srpskim velikanima, ali postavlja se pitanje koje odjekuje: Što možemo očekivati od naroda u susjedstvu koji svoju budućnost povjerava osobama koje su više opasni freakovi nego učitelji?

 • Krv kao lijek je nezamjenjiva

  U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Požega od 30 listopada do 2. studenoga bilo je organizirano dobrovoljno davanje krvi. U tri dana trajanja akcije, ukupno je pristupilo 403 potencijalnih darovatelja, a krv je dalo 381 dobrovoljnih darovatelja i time spasilo nečiji život.

 • Zlatne žice Slavonije

  Iako većina Hrvata u svojim domovima nema ni 250 eura za crne dane, postoje i oni drugi sretniji koji su svojim vlastitim radom, bez pomoći mame i tata uspjeli ostvariti hrvatski san i kupiti stan bez kredita.

 • Natjecanje u kuhanju ribljeg paprikaša

  Migranti su brutalno ubili njemačkog beskućnika tako što su ga ubadali nožem i premlaćivali u gradu Horn-Bad Meinbergu, Sjeverna Rajna-Vestfalija. Policija Bielefelda uhitila je mlade migrante koji su mučili beskućnika dok nije podlegao teškim ozljedama.

 • U dvorani Prestige u Slavonskom Brodu održana je 27.10.2023. Lička večer, 26. po redu. Prva Lička večer u organizaciji ZUL "Vrilo mudrosti" održana je 24.10.1997. u hotelu Park. U zabavnom dijelu programa tada su nastupili Berde bend, Franjo Knežević i KUD "Gacka" Ličko Lešće. Zbog epidemije korone Lička večer nije održana 2020.

 • Gradski muzej Požega

  U subotu, 21. listopada, u Strasshofu an der Nordbahn kod Beča ubijena je 33-godišnja Jasmina, majka četvero djece koja je podrijetlom iz BiH. Hicem iz vatrenog oružja u glavu joj je hladnokrvno pucao njezin bivši suprug i otac njezine djece, 35-godišnji B. kojemu je ranije sud odredio zabranu prilaska, piše Fenix magazin.

 • Požeško-slavonska županija

  Otvoren je Javni poziv pčelarima za dodjelu potpore za očuvanje pčelinjeg fonda na području Požeško-slavonske županije u 2023. godini kao jedna od mjera Programa potpore poljoprivredi. Javni poziv otvoren je od 26. listopada 2023. godine do 9. studenoga 2023. godine, odnosno do iskorištenja sredstava koja su osigurana u Proračunu Požeško-slavonske županije za 2023. godinu.

 • Gradska knjižnica Požega

  U Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega 25. listopada održana je županijska razina Natjecanja u čitanja naglas.Prvo mjesto u mlađoj kategoriji osvojila je Vita Detić, učenica 4. razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ Požega  pod mentorstvom Mirne Kovačević, a prvo mjesto u starijoj kategoriji Eva Haliž, učenica 6. razreda OŠ fra Kaje Adžića Pleternica koju je pripremala mentorica Renata Matičević. One su se plasirale na državno natjecanje koje će se održati u Sisku. 

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku