Subota, 20. Srpanj 2024.

Pleternica

 • Dobro se zabavite i osladite brk!

  Petu godinu za redom Roštiljada u Zarilcu okuplja velik broj zaljubljenika u prirodu željnih dobre zabave, te finih zalogaja.

 • Druženje u prirodi za zlatnu dob

  Prigodom Svjetskog dana zdravlja, a u sklopu programa Dnevnog i putujućeg boravka za osobe starije životne dobi koji se provode u Pleternici, udruga Hrvatsko žensko društvo Pleternica provodi niz aktivnosti kroz cijeli tjedan.

 • Nastavak suradnje s Hrvatima iz Subotice

  Prošlogodišnji projekt Javne ustanove Pleternica i projektnih partnera iz Subotice “Tambura ritam zajedništva” dobiva svoj nastavak.

 • Prijave su otvorene od 19. ožujka do 30. travnja 2024. godine

  I ove godine Pleternica će, kroz još jedan Ljetni tamburaški kamp biti centar izvrsnosti tamburaške glazbe. Prijave za novo izdanje priče koja objedinjuje glazbu, prijateljstvo, motivaciju otvorene su od 19. ožujka do 30. travnja 2024. godine, a program i popratne sadržaje predstavili su voditeljica JU Pleternica Jasna Hoffmann, voditelj glazbenog dijela kampa Saša Botički i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

 • Održava se već od 2021. godine!

  Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica obilježiti će već tradicionalan  Tjedan za žene koji će se održati od 4. ožujka do 8. ožujka 2024. godine

 • Okruglim stolom pod nazivom 'Glagoljica, pismo koje spaja', 22. veljače u IC Muzeju bećarca, započet će Dani hrvatske glagoljice i glagoljaštva koje zajedničkim snagama organiziraju Gradovi Pleternica i Novska

  Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo te jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta.

 • Slastice i maskice!

  U nedjelju, 11. veljače, održat će se tradicionalna manifestacija – Maškare u Pleternici.

 • Veseli četvrtak

  Pridružite se manifestaciji koja će se održati između polica knjiga Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica!

 • Pleternica

  Grad Pleternica je i ove godine za studente s prebivalištem na području Grada Pleternice osigurao u proračunu 20 tisuća eura za stipendije za akademsku godinu 2023./2024.

 • Potpore za OPG-e u Pleternici

  Izgradnja je krenula kako bi se pogodovalo bliskom suradniku Vinka Grgića, Marku Mokroviću koji je tokom izgradnje na natječaju dobio dva od tri kata i podrum za svoju ugostiteljsku djelatnost a to smo nepotrebno platili svi mi građani grada Nove Gradiške, za portal CRONA.hr izjavio je dobro upućeni izvor koji zbog straha od odmazde želi ostati anoniman.

 • “Drago nam je što ćemo prostor obogatiti novim knjigama”

  Vlahović je ponovio da nikada nije tvrdio kako ga je ministar Tomo Medved pokušao podmititi, već samo da mu je nudio suradnju nakon priče o preprodaji oružja iz Ukrajine.

 • Zaključen dvodnevni seminar gajdašica i gajdaša

  Tjednik Nacional objavio je danas nove poruke između smijenjenog Lovrinčevića i Marina Vlahovića nakon što su jučer objavili da je Lovričević reketario jedan medij.

 • Ratnu školu pohađaju dužnosnici su iz Republike Hrvatske i inozemstva, svi s iznimno respektabilnim životopisom, bogatim radnim iskustvom, mandatima u međunarodnim organizacijama i visokim stupnjem obrazovanja

  Svi oni koji još uvijek čuvaju novčanice i kovanice kuna, posebice ako je riječ o većem iznosu, imaju još vremena do kraja godine zamijeniti ih eurom, praktično u svome susjedstvu, u najbližoj banci, poslovnici pošte ili Fine. Na raspolaganju im je oko dvije tisuće adresa. Od Nove godine to se mijenja, moći će to učiniti samo na jednom mjestu - u središnjici Hrvatske narodne banke u Zagrebu.

 • ''Mjesec hrvatske knjige 2022.''

  Europska unija trenutno je suočena s povećanim rizikom od terorizma zbog rata u Gazi, rekla je u utorak povjerenica Europske komisije za unutarnje poslove Ylva Johansson. "S ratom između Izraela i Hamasa i polarizacijom koju on stvara u našem društvu, s nadolazećim razdobljem blagdana, postoji golemi rizik od terorističkih napada u Europskoj uniji", rekla je povjerenica uoči sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u Bruxellesu.

 • Dani kruha u vrtiću

  Gledam video s Jakuševca iznova i iznova i apsolutno sam u šoku kako je moguće da pristajemo na spin o raspravi o budućnosti Jakuševca, kad bi prije svega tema trebala biti kako čovjek koji je radnicima Čistoće zapovjedio da se penju na klizište na kojem je prije samo tri tjedna došlo do dramatičnog odrona, znajući da se u bilo kojem trenutku može dogoditi novi, još veći odron - zbog čega je na koncu jedan od njih ostao bez ruke - kako taj koji je to zapovjedio može i jednu jedinu sekundu nakon toga ostati na svojoj dužnosti?!?

 • Ulaganje u budućnost

  Temeljem Javnog poziva Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Kutjevu, Pakracu, Pleternici i Lipiku sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini. Kutjevu, Pleternici i Pakracu odobreno je po 38.500 eura, dok u Lipik stiže 28.490 eura.

 • Pleternica

  I ove godine, glavna kulisa adventskih aktivnosti bit će čarobna barokna jezgra grada, Tvrđa, koja će sadržajno i programski biti podijeljena u tri zabavne i čarobne lokacije od 1. prosinca pa sve do kraja godine.

 • Ljubav djeci prije svega

  Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije organizira svečanost dodjele nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“.

 • Raspisani natječaji

  Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela, jutros je uoči prosvjeda svinjogojaca u Slavoniji, najavio osnivanje Hrvatske poljoprivredne stranke (HPS-a).

 • “Osnovani smo kada i knjižnica u Zagrebu”

  VIRTUALNI DVOBOJ SELAK BENČIĆ u studiju N1! TKO JE KOME JAMU kopao i tko je u čiju zamku upao?

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku