Srijeda, 28. Veljača 2024.

Marija Šarić

 • KAKVO ODLIČJE ILI NAGRADU ZASLUŽUJE OBITELJ POŽEGA
  Foto: Ivan Tomić

  Prije četiri godine Silvana Požega je zajedno s mužem otvorila Obiteljski dom za smještaj malodobne djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

  Izvor: I.T. /Pleternica.hr
 • “Drago nam je što ćemo prostor obogatiti novim knjigama”

  Vlahović je ponovio da nikada nije tvrdio kako ga je ministar Tomo Medved pokušao podmititi, već samo da mu je nudio suradnju nakon priče o preprodaji oružja iz Ukrajine.

 • Ratnu školu pohađaju dužnosnici su iz Republike Hrvatske i inozemstva, svi s iznimno respektabilnim životopisom, bogatim radnim iskustvom, mandatima u međunarodnim organizacijama i visokim stupnjem obrazovanja

  Svi oni koji još uvijek čuvaju novčanice i kovanice kuna, posebice ako je riječ o većem iznosu, imaju još vremena do kraja godine zamijeniti ih eurom, praktično u svome susjedstvu, u najbližoj banci, poslovnici pošte ili Fine. Na raspolaganju im je oko dvije tisuće adresa. Od Nove godine to se mijenja, moći će to učiniti samo na jednom mjestu - u središnjici Hrvatske narodne banke u Zagrebu.

 • Najavljen program adventskih događanja
  Foto: Ivo Tomić

  Na konferenciji za novinare u prostoru Bećarskog šora u Pleternici najavljena su predstojeća adventska događanja. Gradonačelnica Marija Šarić je istaknula kako je ovaj prostor upravo završen i treću godinu spreman za posjetitelje i program za vrijeme adventa.

  Izvor: Ivo Tomić
 • Marija Šarić : “Iskoristite priliku potpora i odvažite se boriti za pozitivne priče, a ne da hranimo priče o iseljavanju!”

  Orašar je balet bez kojeg je prosinac gotovo nezamisliv. U CineStar kinima već ga godinama prenose uživo iz londonske kuće Royal Opera House. Prijenos je na programu 12. prosinca.

 • Na ponos svih sudionika koji su utkali sebe u Muzej bećarca, a njih je više od tisuću

  Kada gledamo udio izdvajanja iz ukupnih sredstava proračuna, lidersku poziciju zauzima Pleternica.

 • “Hvala što ne zaboravljate male sredine i potrebe starijih i nemoćnih”

  Gost u Podcastu Velebit je istražitelj i publicist Roman Leljak.

 • Pleternica

  ''Ja sam ovu državu stvarao, ali nisam je zamišljao ovakvu kad sam stavljao glavu na panj. Nemaju niti jednog dokaza'', poručuje Glavaš.

 • Projekti za promidžbu kulture u okviru Svijeta graševine

  Biti prorok možda nije ugodna uloga, no istina ne bira. Na mom Telegram Kanalu, 19.04.2020., upozorio sam na reaktivaciju starog jugofašističkog plana iz 1960-tih, čim je Hrvatska zakoračila u EU. SDPHDZ plus njihovi sateliti a danas NEmožemo, planiraju rastjerivanje Hrvatskog naroda s vlastitog ognjišta i zamjenu stanovništva.

 • Gradonačelnica Šarić podjelila učenicima poklone

  Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je na samo 'Martinje' te vikende prije i poslije, na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 7495 vozača.

 • Pleternica

  Plakat vukovarskog gradonačelnika za Dan sjećanja s istaknutim slovom 'U' ipak se mijenja. Rezultat je to sastanka Nacionalnog vijeća za domovinski pijetet koje je načelno prihvatilo program grada Vukovara.

 • Koncert koji će se održati u nedjelju na Trgu bećarca bit će prikaz sveg što je 35 sudionika kampa naučilo u radu s profesorima

  Poljoprivredna imanja ostaju prazna, zemlju kupuju stranci, a naši poljoprivrednici postaju socijalni slučajevi? Što nas to sprječava da unatoč dobroj zemlji, zraku i vodi, ne možemo prehraniti sami sebe? Tko i zašto uništava poljoprivredu i poljoprivrednike u Hrvatskoj? 

 • Projekt nastao iz potrebe i zahtjeva sumještana i svih koji su niz godina strpljivo čekali
  Foto: Ivan Tomić

  Održana svečanost obilježavanja završetka radova na izgradnji pješačkih staza u naseljima Resnik, Svilna i Buk.

  Izvor: Ivan Tomić
 • Dovršeni radovi na mjesnom groblju u Frkljevcima i Kadanovcima

  Da se u posljednje vrijeme dižu u formi malonogometaši Broda 035 pokazali su i u utakmici 1/16 finala Kupa Hrvatske u kojoj su na domaćem terenu sa 6:2 nadigrali Osijek.

 • Pleternica je divan grad koji se razvija koristeći svaku priliku koja mu se pruža

  Godinu dana nakon uvođenja novog modela gospodarenja otpadom, zagrebačka gradska uprava ipak je uvela promjene. Pa će se tako iz proračuna sada ipak svima financirati ugradnja tzv. boksova za kontejnera, a ne više samo građanima koji žive u centru.

 • Nositelj projekta vrijednog gotovo 1.5 mil kn je Grad Pleternica

  Jedna časna sestra nije se mogla suzdržati u obrani gradilišta koje joj puno znači pa je poput igrača ragbija oborila na zemlju muškarca koji je došao prosvjedovati protiv izgradnje iste.

 • Otvoreno novo igralište u Dječjem vrtiću Tratinčica

  Gost u Podcastu Velebit je novinar Gordan Malić.

 • Završen projekt Mali dom kulture

  Uznemirava ih, prati, trči za njima. Vrebač sa zagrebačke Sigečice već je nekoliko puta pokušao napasti žene. Alarmirana je i policija.

 • Novi projekt za dječji vrtić

  Policija je kazneno prijavila i privela 38-godišnjaka kojega sumnjiči da je s namjerom prikrivanja dilanja droge registrirao tvrtku za distribuciju proizvoda te u poštanskim paketima dostavljao nedozvoljeni proizvod industrijske konoplje, odnosno marihuanu.

 • Veliki rođendan knjižnice

  Prekomjerno kockanje postaje, uz ostale ovisnosti, sve veći javnozdravstveni problem, istaknuto je na stručnom skupu o društveno odgovornom priređivanju igara na sreću.

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku