Srijeda, 28. Veljača 2024.

Gospodarstvo

 • Sumnjive milijarde teku Balkanom

  Čitatelj iz Gundinaca poslao je  snimku i fotografiju neidentificiranih letećih objekata koji su zapaženi na noćnom nebu iznad sela. Kao što je vidljivo iz videa, više treptećih svjetala kretalo se pravocrtnom putanjom, što je uznemirilo pojedine stanovnike.

  Izvor: dnevno.hr / Iva Međugorac
 • Posljedice uvođenja eura - Plaće i mirovine jednostavno to ne mogu pratiti! Minimalna plaća je zapravo jedna novčanica od €500, dok je u inozemstvu €1600

  Disney sa svojom streaming platformom Disney+ gubi utrku s Netflixom, a ujedno i stotine milijuna američkih dolara jer novi pretplatnici jednostavno ne dolaze, bar ne u dovoljnoj mjeri. Zato je s prosincem počinje ukidati, a idućeg proljeća ponudit će nešto svježije. 

 • Zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske je prije nekoliko dana donio rješenje!

  U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, svečano je otvoren 11. Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim oblicima ovisnosti, pod nazivom "Rizični faktori i ovisnosti: izazovi i perspektive".

 • Protivljenje nacionalnoj izdaji: Hrvatski identitet se ne prodaje za kapital

  U vremenu kada nacionalni interes postaje sve važniji, suočavamo se s gorućim pitanjem: tko ima pravo raspolagati našom zemljom? Aktuelni slučaj Petra Matijevića, srpskog tajkuna, koji je s kapitalom Vlade RS i domaćih izdajnika iz struktura HDZ-a kupio ciljano velike parcele poljoprivredne zemlje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, izaziva val nezadovoljstva i bijesa među Hrvatima.

 • Poljoprivrednicima nužna pomoć

  Jučer, 6. studenoga oko 11:15 sati u Slavonskom Brodu u Ulici Ante Starčevića došlo je do sukoba između dva muškarca u dobi od 71 i 45 godina, o čemu smo pisali OVDJE, a iz PU Brodsko- posavske javljaju rezultate istrage.

 • Potpisani novi ugovori

  Nakon temeljite analize dostupnih edukacija o EU fondovima i pristupu tim izvorima financiranja, zaključeno je da postoji mnogo edukacija koje pokrivaju tu tematiku, ali nedostaju one koje pružaju jasna objašnjenja i detaljne upute o koracima u prikupljanju EU sredstava, što je posebno važno za poslodavce i poduzetnike.

 • Podaci DSZ-a
  Foto: Getty Images

  Svjedoci su vidjeli kako nepoznati muškarac pokušava uvući 10-godišnje dječake u vozilo. Dječaci su vrištali što je privuklo pozornost radnika.

  Izvor: Dnevnik.hr
 • Požeško-slavonska županija

  Otvoren je Javni poziv pčelarima za dodjelu potpore za očuvanje pčelinjeg fonda na području Požeško-slavonske županije u 2023. godini kao jedna od mjera Programa potpore poljoprivredi. Javni poziv otvoren je od 26. listopada 2023. godine do 9. studenoga 2023. godine, odnosno do iskorištenja sredstava koja su osigurana u Proračunu Požeško-slavonske županije za 2023. godinu.

 • Hrvatska ispunila uvjete

  Uzbudljiva prilika za sve ljubitelje sexy igračaka upravo je stigla! Tvrtka Sky-shop traži 2 osobe koje će testirati najnovije sexy igračke koje će uskoro biti dostupne na tržištu.

 • Ratari nezadovoljni ponudom otkupljivača

  Ovaj lažni prikaz iza kulisa snimanja propagandnog materijala za ovce koje treba cijepiti otkriva moralni posrtaj koji je duboko ukorijenjen među svjetskom elitom, s brojnim zakladama i velikim dijelom naših političara. Umjesto istinitih informacija, gledali smo video zapise isprepletene lažima i manipulacijama, stvarajući sliku apokaliptične stvarnosti koja nikada nije postojala.

  Izvor: Glas Slavonije
 • Sedmerostruko veće cijene u gospodarstvu

  Poznato je više detalja o prometnoj nesreći koja se dogodila 20. listopada pored Gornje Vrbe, javljaju kolege sa SBOnline.hr

 • Ukupna vrijednost poziva iznosi 1.900.000.000,00 kuna

  Loše vijesti stižu uoči ovogodišnjih božićnih i novogodišnjih blagdana - osjetno će poskupjeti božićna drvca.

 • Oko nas je beskonačna energija Svemira, besplatna i svima dostupna! Tko se postavio kao vlasnik Sunca?

  Tomislav Saucha, nekadašnji predstojnik ureda premijera za mandata Zorana Milanovića, osuđen zbog lažiranja putnih naloga, u utorak se treba pojaviti u zatvoru u Remetincu na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne.

 • Decospan Mato Furnir iz Oprisavaca više godina u nizu dobitnik nagrada Zlatna kuna i Zlatna bilanca

  Kad se muškarac počeo skidati, šogorica je, milujući ga po tijelu, iskoristila njegovu neopreznost te mu je otkopčala torbicu koja se nalazila oko pasa.

  Izvor: HRT.hr
 • Potpore gospodarstvu

  Predstavljen je Program dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva na području Požeško-slavonske županije, uz najavu otvaranja Javnog poziva.

 • Jeste li znali da su obrtnici koji se bave dadiljanjem oslobođeni PDV-a i da slobodno mogu prekoračiti limit od 300.000 kuna godišnje?

  Da je čuvanje djece postao odličan biznis to su shvatili mnogi koji su otvorili paušalne obrte upravo za čuvanje djece, nakon što je ukinuta mjera roditelja odgojitelja, a mnoga djeca se nisu uspjela upisati u vrtić. Ekonomskim riječnikom rečeno, potražnja za uslugom čuvanja djece je daleko premašila ponudu i zato je ovaj posao jako isplativ. Za cijenu čuvanja se ni ne pita, sve je prihvatljivo!

 • Zlatna kuna za 2022.

  Najuspješnije poslovanje u prošloj godini u Požeško-slavonskoj županiji imale su tvrtke Agronom d.o.o. iz Požege u kategoriji velikih trgovačkih društava, Poljoprivreda Lipik d.d. iz Lipika kao srednje trgovačko društvo i Oroz pharm d.o.o. iz Pleternice kao malo trgovačko društvo. Na svečanosti organiziranoj u prostoru županijske komore Požega uručena su im priznanja „Zlatna kuna“.

 • Sklopit će se ugovori s tri kompanije zainteresirane za proizvodnju struje: Inom, IGeoPen d.o.o. iz V. Britanije i Viola Energy Generation

  Vlada je napravila prvi korak prema iskorištavanju geotermalnih izvora za proizvodnju električne energije. Ministarstvo gospodarstva izdalo je, doznali smo, dozvole za istraživanje geotermalnih voda na pet lokacija i sklapa ugovore s tri kompanije zainteresirane za proizvodnju struje iz ovih obnovljivih izvora - s Inom, IGeoPen d.o.o. iza kojega je društvo iz Ujedinjenog Kraljevstva te Viola Energy Generation d.o.o. iza kojega je društvo iz Turske.

 • Govorimo o pogodnostima poput oslobađanja poreza na dohodak, poreza na dobit, povrat doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, povlaštene cijene zemljišta u gospodarskim zonama

  Šljokice u kozmetici i razna sjajila trebali bi otići u povijest nakon odluke Europske komisije kojom se ograničava primjena mikroplastike, koja se namjerno dodaje u proizvode, koji ju ispuštaju, zbog čega trgovci kozmetikom pripremaju akcijske prodaje takvih proizvoda.

 • [FOTO] Nakon Zagreba i Splita - CRONA portal je bio na konferenciji u Osijeku, pogledajte galeriju...

  Rasprodana subotnja konferencija osobnih financija za koju se tražila ulaznica više, oduševila je okupljene, a teme obračunavanja troškova po karticama, potrošačkih prava i obveza banaka te povećanje osobne kreditne sposobnosti potakle su veliki interes i otvorile mnoga druga pitanja.

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku