Subota, 20. Srpanj 2024.

Domovinski pokret

 • Domovinski pokret

  Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava  održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o budućim ministrima u Vladi iz redova Domovinskog pokreta.

 • 'Pupovac više neće krojiti politiku u Hrvatskoj'

  Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica održao je konferenciju za medije na kojoj je komentirao postignuti sporazum o sastavljanju Vlade.

 • Čovjeku koji ga nije podržao prijeti izbacivanje iz stranke

  Andrej Plenković kreće prema Pantovčaku kako bi od predsjednika Republike Zorana Milanovića zatražio mandat za sastavljanje nove Vlade.

 • Manjine žele diktirati vođenje države

  "Podržavamo Andreja Plenkovića kao mandatara, ali među nama ima razlika oko toga kome možemo dati podršku kad je posrijedi sastav Vlade" izjavio je Milorad Pupovac.

 • Ipak novi izbori jer se vlada ne može sastaviti?

  U utorak idu novi pregovori između HDZ-a i DP-a.

 • Napao Tomaševića

  Stranka most Mostželi da se ograniči broj mandata saborskih zastupnika iz redova nacionalnih manjina.

 • Tomašević strogo protiv Hrvata - neće ni čuti o koaliciji s DP-om

  Sastavljanje vlade kako se čini i dalje ostaje klimavo i bez odlučnih poteza da se dilema privede kraju.

 • DP- ' Spremni smo i na nove izbore '

  S ponedjeljkom  počinje teći rok za konstituiranje 11. saziva Sabora. 

 • Vlada li državom većina ili manjina?

  Saborski manjinski klub aktivno se uključio u pregovore oko sastavljanja parlamentarne većine i na taj način ponovno ukazao na staru boljku da o političkom smjeru Hrvatske odlučuju zastupnici koji se u Hrvatski sabor biraju pozitivnom diskriminacijom i malim brojem glasova.

 • ' Neka naš glas odjekuje europskim dvoranama kako bismo zaštitili nacionalne interese Republike Hrvatske! '

  Predsjednik Domovinskog pokreta, treće političke stranke u Hrvatskoj, Ivan Penava jučer je na trgu sv. Marka u  Zagrebu održao je konferenciju za medije uoči predaje kandidacijske  liste Domovinskog pokreta za Europski parlament.

 • DP ima 4 ključna uvjeta

  Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i jedan od članova DP-ova pregovaračkog tima Mario Radićrekao je da su sa svima razgovarali:

 • ' Most se oglušio na pozive na suradnju, čak su se i rugali'

  Godinama i mjesecima prije izbora Domovinski  pokret pozivao je na zajednički nastup svih suverenističkih opcija na  izborima za Hrvatski sabor. Činio je to i prije izbora 2020. godine, ali  i prije lokalnih izbora u Zagrebu 2021.

 • Odgovor na središnje pitanje koje tinja u srcima domoljubnih Hrvata

  U političkom labirintu domoljubnih ideja, jedno pitanje izbija na površinu s gorućom žestinom: Zašto Hrvatska Stranka Prava ne korača ujedinjeno s Domovinskim Pokretom?

 • A.P. konačno dolijao?!

  U nastavku  donosimo KAZNENU PRIJAVU koju je DP podigao protiv PLENKOVIĆA zbog INVAZIJSKIH IMIGRANATA.

 • Domovinski pokret čvrsto protiv ilegalnih migracija i ugrožavanja hrvatskog naroda

  Ured za suzbijanje korupcije i  organiziranog kriminaliteta (USKOK) preuzeo je odlukom KR-DO-489/2024  postupanje protiv Andreja Plenkovića zbog više kaznenih djela s ciljem  poticanja i omogućivanja ilegalnih migracija u Republici Hrvatskoj -  kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici  Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma iz članka 326 st. 1 kaznenog zakona Republike Hrvatske, što je činio kaznenim djelom zlouporabom ovlasti iz članka 291, st. 1. kaznenog zakona Republike Hrvatske.

 • HDZ, SDP i Možemo pripremaju oduzimanje imovine HRVATIMA preko poreza na nekretnine i drugih nameta

  HDZ, SDP i Možemo pripremaju oduzimanje imovine HRVATIMA preko poreza na nekretnine i drugih nameta. 15-minutni gradovi, održivi razvoj i porezi na CO2 su floskule kroz koje će se onaj dio HRVATA koji još nije istjeran iz RH postupno osiromašiti te će im nekretnine biti oduzete...

 • Domovinski pokret

  U svezi s novim, ponovljenim pokušajem prevare hrvatske javnosti vezano uz ''migrantsku invaziju'' i lažnim  jučerašnjim tvrdnjama ministra Božinovića da ''svi oni koji kažu da se  naša granica ne štiti, nemaju razloga za brigu.

 • Podcast Velebit

  Gost u Podcastu Velebit je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić.

 • Donosimo rezultate ankete za Petu izbornu jedinicu
  Foto: Dario Marenić i Damir Vanđelić

  Nakon ankete koju je za Osmu izbornu jedinicu provela TV Nova iz Pule, a prema kojoj najveći broj mandata osvaja nedavno osnovana Republika i naš portal je proveo anketu za Petu izbornu jedinicu.

 • ' Domovinski pokret nikada nije izjavio da će ići sa SDP-om ili Zoranom Milanovićem. Domovinski pokret je autentični hrvatski i prvi put! Borimo se protiv dvojice lijevih kandidata, njihovih stranačkih lista i satelita'

  Prljava medijska kampanja protiv Domovinskog pokreta traje od našeg  osnutka, a kulminirala je zadnjih dana, s približavanjem parlamentarnih  izbora, i posebno, ulaskom u utrku SDP-ovog nositelja liste u 1. izbornoj jedinici, Zorana Milanovića.

  U većem dijelu, uglavnom lijevih medija, pojavili su se naslovi koji  nemaju nikakve veze s objavljenim tekstovima pod tim istim naslovima, baš kao ni našim izjavama na press konferencijama. U lažnim naslovima lažno se tvrdi ili ostavlja potpuno pogrešni dojam da bi Domovinski pokret bio spreman na postizbornu suradnju sa SDP-om ili Zoranom Milanovićem?!

  To su lažne vijesti, a izjave naših čelnika zlonamjerno su istrgnute iz konteksta i mogle bi predstavljati predložak za postupanje tzv. factchekera. Međutim, kako su ti isti factchekeri obilato dotirani sredstvima Ministarstva kulture i medija, pod kontrolom Plenkovićeve autorice izbornog programa, Nine Obuljen, potpuno je jasno da oni neće reagirati i da je širenje lažnih vijesti protiv Domovinskog pokreta u zajedničkom interesu Plenkovićevog HDZ-a i Milanovićevog SDP-a.

  Širenje lažnih vijesti kojima je za cilj lažno/desne Milanovićeve satelite prikazati kao „treći put“, a oblatiti jedinu istinsku alternativu za Hrvatsku – Domovinski pokret, samo je još jedan u nizu dokaza - po kojem na političkoj sceni postoje dva jaka kandidata ljevice – Zoran Milanović i Andrej Plenković, ali i veliki strah koji ih tjera na zajedničko djelovanje protiv DP-a.

  Za Domovinski pokret nema nikakve razlike između politika koje provode Nina Obuljen i Andrej Plenković s jedne strane ili Peđa Grbin i Zoran Milanović s druge strane. Oni su, zapravo, na istoj zrinjevačkoj, proglobalističkoj i bruxelleskoj strani!

  Domovinski pokret ostaje jasno i nedvosmisleno kod stajališta: ne sa SDSS-om, ne s Možemo, ne sa HDZ-om ili SDP-om koji jedni drugima plješću kod saborskog potvrđivanja Istanbulske konvencije, koju ćemo mi deratificirati!

  Da s hrvatskim narodom i svima onima koji će prihvatiti politike za koje će Domovinski pokret upravo zbog svoje dosljednosti i dobiti presudne mandate za sastavljanje Hrvatske vlade na izborima 17. travnja ove
  godine.

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku