Srijeda, 28. Veljača 2024.

Vijesti iz Vinkovaca

Bivši specijalac iz Vinkovaca uhvatio 15-godišnjaka za vrat i derao se: 'Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni tebe i tvoju obitelj'

Za gnjusne prijetnje smrću, dobio uvjetnu kaznu od 6 mjeseci

Tužiteljstvo traži da se muškarcu odredi uvjetna kazna od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine.

Protiv 56-godišneg  bivšeg specijalca iz Vinkovaca, podignuta je optužnica nakon što je prošle godine u listopadu na autobusnom stajalištu u jednom mjestu u Slavoniji prijetio 15-godišnjem dječaku, piše N1. Dječaka je dočekao na stanici kada se dijete vraćalo iz škole.

Tinejdžera je optuženi mušukarac uhvatio rukom za vrat, a zatim i za majicu. Dijete je palo na tlo, a ovaj mu je zaprijetio: ”Poklat ću tebe i tvoju obitelj. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekat ću vas u Vukovaru. Nije mi problem izvaditi ti grkljan”.

Tužiteljstvo je državnom odvjetništvu priložilo medicinsku dokumentaciju žrtve i nalaz vještaka te zapisnik o ispitivanju žrtve, kao i iskaze četvero dječakovih prijatelja. DORH je dobio i snimku poziva koji je dječak uputio nakon napada.

56-godišnjak negira da je prijetio učeniku, kao i to da je na njega nasrnuo. U obrani je rekao da se tinejdžer ozlijedio kada je ”preskakao živicu i udario u spomenik kraj autobusnog stajališta”. Kaže da mu se sin požalio da ga u školi maltetiraju pa je reagirao, no da mu sin želio otkriti s kime je točno imao problema.

Tužiteljstvo traži da se napadaču odredi uvjetna kazna od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine.

 

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku