Subota, 20. Srpanj 2024.

Poduzetnicima, gospodarstvenicima i obrtnicima VSŽ dodijeljeno 340.000 eura

Gospodarstvo

Foto: VUSŽ

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru uručeni su ugovori gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima koji su pravo na potporu ostvarili prijavom na Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu.

Potpora Vukovarsko-srijemske županije za ovaj Javni poziv iznosila je do 70% opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se mogao prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 700,00 €, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 7.000,00 €. Za ovaj Javni poziv u proračunu Županije za 2024. godinu osigurano je 340.000,00 €. 

 

Dobitnik županijskih sredstava je i postolarski obrt vlasnika Ante Jazvića iz Vukovara. Obrt je prvi put ostvario županijska sredstva koja će biti namijenjena za kupovinu alata i strojeva te obnovu postojećih, tvrdi vlasnik.

Ugovore gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima dodijelili su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marija Budimir i zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković.

Od 280 pristiglih zahtjeva, 106 je bilo udovoljeno. Svjesni smo da je to kap u moru svih potreba i želja naših poduzetnika, ali mi ćemo se s naše strane truditi da ti iznosi budu veći. Zahvaljujem se našim poduzetnicima na svemu onome što rade i želim im svu sreću u daljnjem radu, rekao je zamjenik koji obnaša dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije Franjo Orešković.

 

Potpore se dodjeljuju poduzetnicima koji djeluju na području naše županije, koji rade barem godinu dana i imaju zaposlenu barem jednu osobu, nisu u blokadi i nemaju poreznog duga. Poduzetnici su se najviše prijavljivali za kupovinu novih alata i opreme, adaptaciju prostora, odlaske na seminare, kongrese i slično. Najveći broj prijavljenih bavi se djelatnostima ugostiteljstva, građevine, uslužne i proizvodne djelatnosti, istaknula je pročelnica UO za gospodarstvo Marija Budimir.

 

Izvor: VUSŽ

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Vukovarsko-srijemska.info

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku