Nedjelja, 16. Lipanj 2024.

Svojim mještanima sufinanciraju kupovinu bicikala

OPĆINA U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI MJEROM POTIČE MJEŠTANE NA AKTIVNIJI I ZDRAVIJI NAČIN ŽIVOTA

Općina Stari Jankovci u Vukovarsko-srijemskoj županija odlučila je svojim mještanima s 50 eura sufinancirati kupovinu bicikala kako bi ih potaknula na zdraviji i aktivniji način života, smanjila vožnju automobilom te pozitivno utjecala na okoliš.

Sufinancirat će kupovinu isključivo mehaničkih bicikala i to onih koje mještani kupe počevši od 9. lipnja. Onima koje se odluče na taj korak, općina je postavila uvjet da kupljeni bicikl ne smiju prodati tri godine od sklapanja Ugovora o korištenju financijske potpore iz proračuna Općine Stari Jankovci.

Prve tri godine, općina će od korisnika potpore tražiti dokaz da je bicikl još uvijek u njegovom vlasništvu tako što će joj dostaviti fotografiju bicikla koja na sebi ima prikazano vrijeme fotografiranja. Odluku o sufinanciranju kupovine bicikala donijelo je Općinsko vijeće, u sklopu Socijalnog programa Općine Stari Jankovci za 2024. godinu.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Vukovarsko-srijemska.info

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku