Nedjelja, 16. Lipanj 2024.

Vijesti iz Pleternice

Prvo mjesto osvojio Filip Kresovljak, a 'najcvjetić' Nea Galić

AUTORSKA VEČER 'CVJETIĆA GLAZBE'

Brojni posjetitelji na potpuno ispunjenom Trgu bećarca u Pleternici uživali su u izvedbama 15 izvođača na autorskoj večeri „Cvjetića glazbe“, jedinstvenog Dječjeg  tamburaškog festivala u Hrvatskoj, koji ove godine obilježava 30. obljetnicu.

Na početku programa prigodnim pozdravnim riječima obratili su se predsjednik Glazbenog društva „Cvjetići glazbe“ Valentin Petranović i gradonačelnica Marija Šarić.

-Posebno zahvaljujem Organizacijskom odboru festivala koji 30 godina radi na tome da čuva baštinu i promiče je za sljedeće generacije. Ove je godine gotovo dvostruko više djece nego prošle, koja sudjeluju u ove dvije večeri, a djeci pokušavamo usaditi najvrjednije što imamo, našu baštinu-istaknula je gradonačelnica te je mladim izvođačima zaželjela uspješan nastup.

Tijekom večeri pjesme su izvodili, uz pratnju Tamburaškog ansambla požeške  Glazbene škole, pod ravnanjem Valentina Petranovića, sljedeći izvođači: Filip Kresovljak, Lara Čokrlić, David Kresovljak, Borna Erjavac, Lana Knežević, Fabijan Kovačević, Leonarda Kovačević, Nea Galić, Ivan Šarić, Stjepan Cvitić, David Buturac, Marija Marić, Dora Brkić, Tena Prpić i Lana Bobek.

Stručni ocjenjivački sud nije imao lak posao, a naposljetku  je odlučio da pobjednik bude Filip Kresovljak s pjesmom “Ljutko” (Dominik Blaževac, Dominik Škrabal). Nagradu je  pobjedniku uručila gradonačelnica Marija Šarić, a osim ove nagrade je i snimanje videospota te nastup na požeškom festivalu „Zlatne žice Slavonije“. Drugo mjesto zauzeo je Fabijan Kovačević s pjesmom “Oraj” (Antonijo Berač), kojemu je nagradu predala Ivana Ketović Marjanović.

Treće mjesto osvojila je prošlogodišnja pobjednica Lana Bobek s pjesmom “Prva ljubav” (Vesna Valentić-Berač, Antonijo Berač), a nagradu joj je uručio Valentin Petranović.

Titulu “najcvjetića” osvojila je Nea Galić koja je otpjevala pjesmu „O, čokolado“(Dominik Blaževac, Dominik Škrabal). Ona je ujedno osvojila i mjesto u Ljetnom kampu u Zarilcu od 28. do 30. lipnja, a nagradu je osigurao Poduzetnički centar Pleternica.

Sudionicima festivala pripala je godišnja ulaznica za filmske projekcije u Interpretacijskom centru Terra Panonica, a darivala ih je Javna ustanova Pleternica. Tijekom festivalskog programa svojim nastupom oduševile su mažoretkinje Grada Pleternice, članovi Dječje sekcije pleterničkog Kulturno-umjetničkog društva „Orljava“ i Plesne škole Piccola M.

 

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku