Srijeda, 28. Veljača 2024.

Vijesti iz Slavonskog Broda

Čehinja, Rumunj i Litvanac uhićeni zbog krijumčarenja ljudi kod Slavonskog Broda

Spriječeno krijumčarenje imigranata

Potvrđena je sumnja da su troje osumnjičenih sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili strane državljane u vozila te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije.

U nastavku sprječavanja krijumčarenja i nezakonitih migracija brodsko-posavski policijski službenici su dana, 1./2. veljače uhvatili još troje krijumčara i spriječili u krijumčarenju osoba.

Naime, dana 1. veljače u večernjim satima, te 2. veljače u noćnim satima obavljajući nadzore na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policajci su u odvojenim slučajevima zaustavili dva osobna automobila i teretni automobil.

Osobnim automobilom čeških nacionalnih registracijskih oznaka upravljala je 25-godišnja državljanka Republike Češke, a osobnim automobilom rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka je upravljao 24-godišnji državljanin Republike Rumunjske, dok je teretnim automobilom nacionalnih registracijskih oznaka Republike Litve upravljao 27-godišnji državljanin Republike Litve. U automobilima se nalazilo više osoba (strani državljani).

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela i prekršaja policijski službenici su nad svim osobama proveli kriminalističko istraživanje. Potvrđena je sumnja da su troje osumnjičenih sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili strane državljane u vozila te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima", stoji u priopćenju policije.

Policijski službenici su osumnjičene (25-godišnjakinju, 24-godišnjaka i 27-godišnjaka) uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku