Srijeda, 28. Veljača 2024.

Policija poremetila planove još trojici krijumčara

Ponovni nered na granici

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dana 3. veljače, u večernjim satima, u dva odvojena slučaja ponovno su spriječili krijumčarenje osoba.

Prilikom nadzora dva osobna automobila zagrebačkih registracijskih oznaka i nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije, u unutrašnjosti automobila su zatekli više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, uhićeni su 20-godišnji državljanina Republike Crne Gore, 37-godišnji državljanina Republike Crne Gore i 31-godišnji državljanina Republike Srbije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 20-godišnjak i 31-godišnjak sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja primili strane državljane u vozila te ih namjeravali prevesti do Zagreba, odnosno druge zemlje Europske unije. Nadalje je utvrđeno da je 37-godišnjak bio prethodnica 20-godišnjaku u namjeri javljanja o lokacijama policije.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policijski službenici su osumnjičene uz kaznene prijave predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Oznake:

Pratite nas na Facebooku

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku