Nedjelja, 16. Lipanj 2024.

Zanimljivosti

Ilok Walk&Wine 2024.

Jedinstvena manifestacija

U Iloku je od 19. do 21. travnja, u organizaciji udruge Posjeti Ilok, za sve ljubitelje vina i gastronomije održan drugi po redu Ilok Walk&Wine.

Na dvije staze duge 12 i 14 kilometara, kroz pitoreskne staze na obroncima Fruške gore i brojne vinske podrume uživalo je više od 200 sudionike podijeljenih u nekoliko skupina.

Start je bio u jutarnjim satima u Starim podrumima gdje su sudionici dobili start pakete te su mogli posjetiti  podrum gdje je nastalo vino koje se služilo na krunidbi kraljice Elizabete II.

S čašom u ruci i pogledom na prekrasne srijemske vinograde, zazelenjene šume i plodna polja u dobrom društvu i vođeni vodičima Hrvatskog planinarskog društva Liska iz Iloka sudionici su uživali u najfinijim kapljicama vina koje ovo podneblje nudi, a domaćini su nudili i ukusne autohtone delicije za potpuni užitak nepca.

U večernjim satima u atriju dvorca Odescalchi za sve sudionike organiziran je koncert grupe „Posegana“ 

U ime Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, manifestaciji su prisustvovale pročelnica Tamara Kalistović, Mirela Budim, Marko Vukolić i Mirna Levaković Lombarović.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku