Srijeda, 28. Veljača 2024.

Detuđmanizacija i propast Hrvatske glazbene scene: Borba protiv mračnih sila

Analiza megakoncerta i pogled prema obnovi hrvatskog glazbenog identiteta

Hrvatska glazbena dance scena je nekad bila simbol svjetske prepoznatljivosti, osvajajući srca publike diljem planete. Bila je zastupljena na glazbenim top listama od Japana, preko Poljske do Mađarske.

No, taj sjaj zamračen je dolaskom detuđmanizacije krajem 90-tih, pod kojim su ostaci petokolonaških dubokih jugo-srpskih struktura počeli suptilno razarati sve što je simboliziralo ljubav, ponos i lojalnost prema Hrvatskoj. Ovaj mračni projekt nije birao sredstva kako bi urušio ugled Hrvatske na svim razinama, bilo da se radi o športu, glazbi, kulturi, filmu, politici ili samoj domovini Hrvatskoj. Sve te destruktivne radnje im nisu pomogle.

Ovaj rasprodani megakoncert popularne Hrvatske dance scene, održan 09.02.2024. u Areni Zagrebu, jugoslavenski dnovinari u Hrvatskoj nazivaju trash-glazbom, dok hvale razne narodnjačke događaje u kojima pune dvorane s velikim okruglim stolovima i stolicama na parteru, te ulaznicama koje su se dijelile djelomično besplatno preko njuškala i na tim buildingima. O besplatnoj reklami na HRT-u i drugim utjecajnim Šolakovim medijima da ne pričamo.

No, usprkos svemu, ovaj Hrvatski glazbeni dance Megakoncert je jasan dokaz da Hrvatska i dalje žudi za vlastitom glazbenom scenom, te da je vrijeme za obnovu. Dok se možete prepustiti nostalgiji uz ovaj videomaterijal hrvatskih hitova 90-ih, dopustite emociji da ocijeni pravu vrijednost hrvatske glazbene scene. Ne dozvolite da neki nazadni jugoslavenski dnovinari u Hrvatskoj vama objašnjava što je "In" a što nije, dnovinar, kojemu je krvava zvijezda petokraka simbol ljubavi i napretka a Kate Šmajser fashion ikona.

Jer kada Hrvatski građani dišu veselim punim plučima u njima nastaje nemir, panika i patološki mentalni tifus. I zato, uživajte u trenutcima ovog video i podijelite ovaj video Hrvatske glazbene plesne scene kako bi se plamen emocije za Hrvatskom glazbenom scenom širijo.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku