Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Tihi srpski diverzanti u sjeni obljetnice pada Grada Vukovara

Zašto šutnja o uhićenju sumnjivih agenata srpske tajne službe?

U posljednjem događaju u Vukovaru, očitih šest agenata srpske tajne službe uhićeno je pod kamuflažom gastarbajtera, no ova važna informacija nije postala udarna vijest u hrvatskim medijima. Pitanje koje se nameće samo po sebi jest – zašto?

Je li razlog šutnje ove prijelomne vijesti zapravo cenzura ili leži u utjecaju mutnog srpskog kapitala nad hrvatskim medijima? Javnost ima pravo znati istinu o mogućem ozbiljnom sigurnosnom incidentu u Vukovaru, no čini se da neki mediji biraju šutnju umjesto istine (VL, N1, N24, Jutarnji, itd.).

Ove uhićene agente treba istražiti i razotkriti njihove ciljeve, možda su došli štititi Pupovca u bacanju vijenca poginulim četnicima koji su sudjelovali u agresiji nad Vukovarom. Posebno ako su došli s zadatkom izazivanja nemira povodom obljetnice pada Grada Vukovara. Pitanje je hoće li mediji nastaviti šutjeti ili će hrabro izvijestiti o ovom događaju koji zaslužuje pažnju i analizu.

Dok javnost čeka odgovore, valja se zapitati – jesu li neki mediji postali slijepi na ozbiljne prijetnje ili je to posljedica dublje kontrole iz države koja je izvršila agresiju na Hrvatsku, ne samo 90-ih? Sada je vrijeme za istinsko novinarsko istraživanje i suočavanje s istinom.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku