Subota, 20. Srpanj 2024.

Xi Jinping: Kapitalistički Darling ili Komunistički Maestro?

Elitni izvršni direktori sjede za stolom s kineskim vođom, ignorirajući ideološke suprotnosti i podržavajući totalnu kontrolu kroz tehnološke inovacije

U nedavnoj APEC večeri u San Franciscu, elitni izvršni direktori velikih korporacija poput Apple-a, BlackRock-a, MasterCard-a, Qualcomma, Pfizer-a, i FedEx-a sjedili su za stolom komunističkog vođe Xi Jinpinga. Ova bizarna slika baca svjetlo na kognitivnu disonancu Amerikanaca koji, unatoč retorici mržnje prema Kini i Komunističkoj Partiji Kine, nevjerojatno podržavaju komunistički sustav diktature i totalne kontrole.

Stoga, dok titani kapitalizma plješću Xi Jinpingu, postavlja se pitanje: Tko zaista sjedi za Xijevim stolom? Nisu li upravo oni koji bi trebali štititi temeljne vrijednosti slobodnog tržišta i individualnih sloboda? Očito je da krupni kapital, u svojoj žudnji za profitom, ne mari za ideološke suprotnosti.

Dok svijet svjedoči ove nevjerojatne scene, svatko tko ima i trunku razuma prepoznat će da se ovdje ne radi samo o druženju za stolom. Ono što se stvarno odvija je podrška zapadnog kapitala (kapitalista) komunističkom sustavu koji koristi za totalnu kontrolu nove tehnologije kao što su socijalni krediti i CBDC pod imenom digitalni yen. Ironično je vidjeti kako titani kapitalizma plješću onima koji zagovaraju sustav koji bi, da se ostvari, ugrozio vrlo jako temelje slobodnog tržišta koje ih je obogatilo.
U svjetlu ovog paradoksa, postavlja se pitanje koliko daleko će ići ovaj bizarni savez između kapitalizma i komunizma te kakve posljedice može imati na svjetsku politiku i ekonomiju. Postavlja se pitanje, dali je dugoročna strategija bivših Komunističkih komiteta istoka obavila svoj zadatak u dugoročnoj komunističkoj strategiji preuzimanja globalne vlasti, kako je tvrdio KGB-ovac Anatoliy Golitsyn već 1988 nakon prebjega u SAD. U slučaju da se svijet stvarno pretvori u jednu Svjetsku Sovjetsku Republiku, a tako trenutno izgleda, gdje ćemo onda bježati, kao što smo bježali iz Jugoslavije pod dominacijom srpske palice?

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku