Subota, 20. Srpanj 2024.

Marijan Križić

NA RASKRIŽJU

VANJSKOPOLITIČKA OFENZIVA

U mnoštvu senzacionalističkih vijesti, relativno nezapaženo promakla je jedna iznimno važna vijest za budućnost hrvatskog naroda u BiH, ali time i za Hrvatsku u cjelini.

KOLUMNA MARIJANA KRIŽIĆA

Na suđenju Isusu Pilat se nije mogao načuditi zbog čega Isus ne odgovara na njegova pitanja, kad on, Pilat ima moć osuditi ga ili pustiti. Isus mu je na to odgovorio: “Ne bi imao nada mnom nikakve vlasti kad ti ne bi bilo dano odozgo”. Pilat se na to zapanjio i – uplašio. Shvatio je da Netko drugi, odozgo upravlja poviješću. Od tada ga je nastojao pustiti, ali ovisnost o silama ovoga svijeta prevladali su kod Pilata, i on je ipak popustio svjetini, zapravo farizejima i pismoznancima i osudio Isusa na smrt. Ovaj pashalni uvod daje nam poticaj da promišljamo kako Bog upravlja svim događajima, ne dovodeći pritom slobodu svakog pojedinca.

LIBERALIZAM NIJE USPIO

“Liberalizam nije uspio – ne zato što nije ispunio očekivanja, već zato što je ostao vjeran sebi”, tako Patrick J. Deneen u svojoj knjizi “Zašto liberalizam nije uspio” obrazlaže neuspjeh liberalizma. Liberalizam je u ime individualizma i slobode bez etičkih ograničenja razorio tradiciju, kulturu i zajedništvo. Umjesto tradicije i kulture nametnuo je uniformirani multikulturalizam koji je zapravo negacija kulture. Liberalizam je nametnuo novu paradigmu slobode bez granica i neobuzdanog iskorištavanja prirodnih dobara, zadirući čak i u samu narav prirodnih datosti. Vrhunac te samovolje je prekrajanje vlastite naravi, što se ponajviše očituje u tzv. rodnoj ideologiji.

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku