Srijeda, 28. Veljača 2024.

Sportske vijesti

Hrgović ipak doznao loše vijesti, a evo što su mu Saudijci 'naredili'

Ništa od borbe s Oleksandrom Usikom zakazane 8. ožujka

Ako bi Hrgović 8. ožujka pobijedio nekog od predloženih teškaša (Dubois Bakole, Sanchez, Miller, Kabayel, Anderson), Saudijci predlažu da se ove godine bori i sa Joshuom, ako ovaj pobijedi Ngannoua

Bez obzira na veliku želju i spremnost hrvatskog teškaša da se u to upusti i sa vrlo malo priprema, ipak neće biti borbe između Oleksandra Usika i Filipa Hrgovića na priredbi zakazanoj za 8. ožujka.

Nakon ozljede Tysona Furyja, saudijski organizatori odlučili su premjestiti njegov meč s Usikom na 18. svibnja a za najboljeg hrvatskog boksača imaju sljedeće planove. A njih je u podcastu Ariela Helwanija iskazao čovjek koji ovog časa, zahvaljujući petrodolarima, drma profesionalnim boksom.

- Hrgovića pozivam da se bori na priredbi Joshua - Ngannou i da izabere za protivnika nekog od šestorice ovih boraca a to su Daniel Dubois, Martin Bakole, Frank Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson. Ako se njegov tim može dogovoriti s timom nekog od ovih boraca idemo napraviti tu borbu - kazao je Turki Alalshikh, šef General Authority for Entertainment, posebni savjetnik kraljevske obitelji u rangu ministra.

Osim planova za 8. ožujka, njegova ekselencija (tako ga svi zovu) ima želju vidjeti Hrgovića u ringu i ovog ljeta.

- Ako Ngannou pobijedi Joshuu, onda će se on boriti s pobjednikom borbe Usik - Fury. Ako pak pobijedi Joshua, s obzirom na to da će se čekati i uzvrat između Furyja i Usika razmišljamo i razgovaramo o tome sa Joshuinim i Hrgovićevim timom da upriliče međusobnu borbu.

Cijelo vrijeme tog on-line intervjua, pored Turkija Alalshikha sjedio je Tyson Fury u izdanju manjem od makova zrna, daleko od one njegove klasične bahatosti. A visoki saudijski dužnosnik objavio je i to da će, ne održi li se borba Usik - Fury, 18. svibnja, onaj koji otkaže iz bilo kojeg razloga morati ovom drugom platiti 10 milijuna dolara. Saudijski biznismen očito je odlučio disciplinirati Furyja kojemu se prečesto događa da otkazuje borbe. 

Što se pak tiče Hrgovića, vjerujemo da je njegov menadžer Keith Connolly već krenuo u akciju i da pokušava s nekim od šestorice spomenutih teškaša i dogovoriti borbu. S obzirom na rizik (mogućnost gubljenja statusa prvog IBF-ova izazivača) koji ta borba nosi, nama se čini da bi najbolji izbor bili Miller ili Kabayel.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Oznake: ,

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku