Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Vijesti iz poduzetništva

Zvijezde strahuju da im umjetna inteligencija otme poslove i izruči ih manje talentiranim izvođačima i najglasnije se žale na novu tehnologiju, ali baš one bi od nje mogle ubrati najveću korist

Broj glazbenika koji zarađuju više od tisuću dolara godišnje od autorskih prava na Spotifyu se više nego udvostručio zadnjih šest godina, a onih koji zarađuju više od 10 milijuna je pet puta više. Oni koji su stradali bili su umjetnici srednjeg ranga, a ne zvijezde.

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) prije manje od mjesec dana kaznila je njenu tvrtku EOS Matrix s 5.7 milijuna eura

Direktorica nedavno kažnjene tvrtke EOS Matrix Barbara Cerinski jedna je od glavnih govornika na poslovnom forumu "D Business Leadership Summit 2023." u Zagrebu, koji je najavljen kao događaj koji "predstavlja ultimativno iskustvo za sve ambiciozne poduzetnike i vizionare".

Od 15. do 17. studenog 2023. godine - Sva su predavanja besplatna i otvorena za sve posjetitelje

Studentska udruga Poduzetnici bez granica (EWoB), koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, jedna je od najaktivnijih udruga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Jedina u Hrvatskoj već šesnaestu godinu za redom organizira Globalni tjedan poduzetništva (GEW) koji se ove godine održava od 15. do 17. studenoga.

Cijena kvadrata stagnira s obzirom na to da su određeni građevinski materijali pojeftinili

Kriza nije stala na put ni bosanskohercegovačkim proizvođačima montažnih kuća koji su u proteklih devet mjeseci u inozemstvo prodali ove proizvode u vrijednosti od 104,92 milijuna maraka, što je gotovo 11 milijuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) BiH, ove godine najpopularnije tržište za proizvođače montažnih kuća bilo je tržište Njemačke, Hrvatske i Austrije.

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku