Četvrtak, 30. Studeni 2023.

VIJESTI IZ ZAGREBA

Zagrebačku gradsku vlast nije briga za zagađivala koja se šire iz odrona na Jakuševcu!

Može predstavljati zdravstvenu ugrozu za Zagrepčane

-Reakcije nadležnih i odgovornih u Zagrebu su minimalne, kao da se to njih ne tiče.

Nevjerojatna zelena ekipa bivših aktivista koji u stvari ne drže ni do čega, a najmanje do vlastite odgovornosti. Ne reagiraju oni ni na 1,375 milijuna eura naknade koju će Grad Zagreb platiti državi kao svojevrsnu kaznu zbog prekomjerno odloženog otpada samo za 2022. godinu, upozorio je Slaven Dobrović, potpredsjednik DP-a Zagreb i predsjednik Kluba zastupnika DP-a u Skupštini Grada Zagreba.

 Slaven Dobrović

Naglasio je kako ih nije briga ni za tri do četiri milijuna eura troška za zbrinjavanje odvojeno prikupljene plastike, te kako milijune eura troškova na raznim poslovima oko odlagališta također ne vrijedi spominjati.

-Njih je ''baš briga'' za sve to, kao i za najnovije oslobođen smrad i razna zagađivala koja se sad i iz odrona šire po dobrom dijelu Zagreba. Jakuševački odron potencijalno može predstavljati zdravstvenu ugrozu za Zagrepčane. Jakuševac je stalni rizik za Zagrepčane jer su uskladištene količine otpada velike, a situacija se na deponiju pokvarila otkako njime upravlja platforma Možemo! zbog toga što se ondje odlažu prevelike količine biootpada umjesto da se osiguraju kapaciteti za kompostiranje. Siguran sam stoga da su prilikom odrona oslobođene određene količine hlapljivih materijala koji predstavljaju opasnost za građane, zaključio je Dobrović.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku