Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Vijesti iz Vinkovaca

U dvorištu nove knjižnice uređuju suvremeni gradski i dječji park

Nakon što su ovdje nedavno postavljene klupe i dječje igralište, ovih dana posađena su 32 mlada stabala javora, lipe, japanske trešnje, ginka i drugih vrsta…

Vinkovčani će uskoro u samom središtu grada na raspolaganju imati još jedno idealno mjesto za odmor, opuštanje i dječju igru, mjesto gdje će se u miru pod krošnjama stabala moći pročitati dobra knjiga.

A knjiga je ovdje na dohvat ruke jer ovaj budući mali gradski park nalazi se upravo u dvorištu nove vinkovačke knjižnice, dodaju iz Grada.

 Nakon što su ovdje nedavno postavljene klupe i dječje igralište, ovih dana posađena su 32 mlada stabala javora, lipe, japanske trešnje, ginka i drugih vrsta…

Sama sadnja završna je faza projekta od Izvora do mora koji je započeo ekološkom akcijom skupljanja otpada na Banji, u koju je bio uključen veliki broj građana.

Vinkovci su, zahvaljujući članovima brojnih gradskih udruga, braniteljima i drugim volonterima, osvojio glavnu nagradu u kategoriji srednjih gradova, a samim time i sredstava za kupovinu čak 90 sadnica stabala.

Uz pošumljavanje prostora iza knjižnice, nova stabla bit će posađena i u Splitskoj, Zvonarskoj i Matasovićevoj ulici te na prostoru tržnice. najavljuju iz Grada. (Grad Vinkovci)

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku