Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Vijesti iz Vinkovaca

Ocjena ustavnosti mjera protiv ASK-a

Most prikupio potpise

Most je prikupio 32 potpisa za ocjenu ustavnosti Naredbe o mjerama kontrole za suzbijanje afričke svinjske kuge u RH, izvijestio je u petak u Vinkovcima saborski zastupnik Nikola Grmoja.

Uzgajivači svinja tražili su od oporbenih stranaka da predaju Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti, a Most je, kaže, odgovorio na potrebe prikupivši potreban broj potpisa zastupnika.

“Smatramo da je Vlada pretjerala, u europskim uredbama nigdje ne stoji da se ide u eutanaziju zdravih svinja.

Premijer i vladajući su nedolaskom u Retkovce poslali poruku da im nije stalo do hrvatskog sela, da se boje doći među ljude i saslušati njihove strahove i probleme.

Mi ćemo stajati uz njih, aktivno smo uključeni na terenu i očekujemo da sve političke stranke stanu u obranu hrvatskog sela”, poručio je Grmoja. Ustavni sud će, kaže, u roku od 30 dana morati donijeti odluku o tome jesu li ove mjere bile adekvatne.

>> Potpisan Sporazum o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama

>> Tko i zašto uništava poljoprivredu i poljoprivrednike u Hrvatskoj?

>> Sve činimo da zaustavimo zarazu, i druženja više nema

>> Netko je stavio šapu na Slavoniju: 'SOA zna za sve i ne može ništa napraviti'

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku