Srijeda, 28. Veljača 2024.

Gradovi Slavonije

Dobrovoljno predao veću količinu oružja

Čistio tavan pa pronašao cijeli arsenal oružja, odmah pozvao policiju

Građanin sa područja Brodsko-posavske policijske uprave, koji je jučer prilikom čišćenja tavanskih prostorija pronašao oružje i minsko-eksplozijska sredstva predao je pronađeno policiji.

Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu od građanina koji je želio ostati anoniman na siguran način su preuzeli: 1 ručnu bombu M50P3, 20 ručnih bombi M75, 1 ručnu bombu (kumulativna) M79, 2 kg eksploziva TNT, 10 metara sporo gorućeg štapina, 10 komada detonacijskih kapisla, 1 puškomitraljez M42, 1 poluautomatsku pušku „PAP“ te 1 automatsku pušku NN broja.

Još uvijek traje akcija Manje oružja – manje tragedija“. Eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozovite policiju na broj 192. Nakon poziva na adresu će doći policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ubojita sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će osigurati vašu anonimnost.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku