Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Vijesti iz Požege

Kršteno je mlado vino uz okuse, mirise i boje jeseni

Martinje u Požegi

U organizaciji Turističke zajednice grada Požege, danas je održana tradicionalna gastro manifestacija koja je Požežanima i njihovim gostima ponudila užitak u okusima jeseni. I ovogodišnje izdanje, unatoč kiši, okupilo je u požeškoj pješačkoj zoni veliki broj i posjetitelja i izlagača.

Na brojnim štandovima predstavila su se obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije i lavande, škole i školske zadruge sa svojim proizvodima te kreativne udruge koje se bave izradom suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina. Prezentaciju proizvoda pripremili su i brojni pčelari te vinari i proizvođači drugih prehrambenih specijaliteta.

Ovogodišnja manifestacije započela je u jutarnjim satima i to Martinjskim izletom na Požešku goru u organizaciji HPD Sokolovac kojim Turistička zajednica Grada Požege želi povezati Požešku goru, kao prirodno dobro u samom centru grada, s manifestacijama koje su u svojoj biti vezane uz obronke obližnjih gora i njihove vinograde. U jutarnjim satima otvoren je i prigodni jesenski sajam na kojem ove godine sudjeluje više od 60 izlagača iz Zagreba, Siska, Osijeka, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Đakova, Našica, Virovitice, Bizovca i brojnih drugih mjesta Slavonije i Baranje. U bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina ima svega – od kestena i proizvoda od kestena, domaćeg mladog vina, proizvoda od buče, zimnice, meda, domaćih sokova, slastica, suvenira, prirodnih čajeva ili suhomesnatih proizvoda.

Za najmlađe sugrađane, u Ulici Dragutina Lermana organizirane su brojne jesenske radionice i igraonice u suradnji sa Zabavno – rekreativnim centrom Meraki, a svoje će proizvode predstaviti i učeničke zadruge – „Pčelice“ (OŠ Antuna Kanižlića), „Slap“ (OŠ „Dobriša Cesarić“), „Neven“ (OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice), „Trenk“ (OŠ „Vladimir Nazor“ iz Trenkova), te Obrtnička i Poljoprivredno – prehrambena škola iz Požege.
Održan je Obred krštenja mošta uz vinskog biskupa Vladu Bauera i njegove ministrante, a za zabavni dio manifestacija pobrinuo se voditelj Boris Benčić i TS Paori.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Oznake: ,

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku