Srijeda, 28. Veljača 2024.

Gradovi Slavonije

Ovaj grad izdvaja najviše za kulturu u Hrvatskoj. Jači su od Dubrovnika

Na ponos svih sudionika koji su utkali sebe u Muzej bećarca, a njih je više od tisuću

Kada gledamo udio izdvajanja iz ukupnih sredstava proračuna, lidersku poziciju zauzima Pleternica.

Nešto manji udio imale su Našice, pa Novska, Benkovac, Stari Grad, Ludbreg, Pakrac, Sveti Ivan Zelina…

 

Promatramo li izdvajanja za kulturu po glavi stanovnika, prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna u 2022.  najviše je izdvojio Grad Benkovac, potom Pleternica, Dubrovnik, Našice, Novska…

Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice o toj prestižnoj statistici kaže:

-Grad Pleternica temeljem funkcijske klasifikacije bilježi značajni porast izdvajanja za kulturu po glavi stanovnika. Temelj za navedeno je projekt izgradnje i opremanja Intepretacijskog centra Muzej bećarca koji se odvijao pretežito u 2022. godini.

Marija Šarić

Veliki projekt grada koji donosi značajan iskorak kako za kulturu tako i za turizam Grada Pleternice. Iznimno sam ponosna jer je nakon desetljeća rada na ovome projektu isti i završen, na ponos svih sudionika koji su utkali sebe u Muzej bećarca, a njih je više od tisuću.

Na otvorenju muzeja: Andrej Plenković, Jasna Hoffmann, Antonija Jozić i Marija Šarić

Da je projekt opravdao svrhu, govore brojne nagrade među kojima je Godišnja hrvatska turistička nagrada u kulturnom turizmu. Ono što je još važnije je porast broja noćenja i porast potrošnje turista u gradu, što je direktan utjecaj na gospodarstvo i razvoj naše lokalne zajednice, zaključuje Šarić.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku