Nedjelja, 16. Lipanj 2024.

Gradovi Slavonije

U tijeku isplata 817 tisuća eura odštete za 637 kućanstava

OŠTEĆENI STAMBENI OBJEKTI NA PLETERNIČKOM PODRUČJU

Snažno olujno nevrijeme koje je pogodilo područje Pleternice prouzročilo je brojne štete. Dovršetkom postupka procjene i evidencije elementarne nepogode, stvoreni su uvjeti za isplatu odštete od strane Vlade Republike Hrvatske, koja se odnosi isključivo na stambene objekte.

- Moram istaknuti kako nikada veći postotak odštete nije isplaćen. Naime, radi se o ukupnoj procjeni od 1,36 milijuna eura, a odobrena i osigurana odšteta je 817 tisuća eura za 637 kućanstava. Dakle, radi se o čak 60 posto odobrenih sredstava, što je uistinu velik postotak -rekla je Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice

S obzirom na to da se radi o velikom broju korisnika, isplate idu svojom dinamikom, no gradonačelnica navodi kako nije moguće sve isplatiti u jednom danu.

– Vjerujem kako ćemo u naredim danima zaključiti isplate na zadovoljstvo naših sugrađana. Ono što je važno naglasiti je da će štetu za poljoprivredu direktno isplatiti Ministarstva poljoprivrede-zaključila je M. Šarić.

Pripremio: Ivo Tomić/Pleternica. hr

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku