Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Vijesti iz Pleternice

Godišnja hrvatska turistička nagrada iz Rovinja u Pleternicu

MUZEJ BEĆARCA

Nakon prestižnih nagrada za promicanje kulturne destinacije, ali i suvremeno dizajnersko rješenje oslonjeno na baštinu, Muzej bećarca u Pleternici osvaja Godišnju hrvatsku turističku nagradu u kategoriji nagrada u kulturnom turizmu.

-Iznimno sam ponosna na dobivenu nagradu, kako zbog promicanja imena našega grada tako i zbog svih ljudi koju su sudjelovali u desetljeću duge priče o stvaranju Muzeja bećarca. Više od tisuću sudionika utkalo je sebe u naš Muzej koji svojim radom potvrđuje kako male ruralne sredine imaju itekako pravo sanjati i ostvarivati velike europske priče – istaknula je Marija Šarić nakon dodjele godišnjih turističkih nagrada. Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, započeli su 9. studenog u Rovinju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije.

Kroz višednevni program tradicionalno se obilježava protekla turistička godina u Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj hrvatskog turizma. Dio programa čini i tradicionalna svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.

Muzej bećarca je ponovno pokazao i dokazao svoju vrijednost i značaj osvojivši Godišnju hrvatsku turističku nagradu. Muzej, koji je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu, itekako je u tome uspio.

Izvor: Ivo Tomić /Pleternica.hr

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku