Nedjelja, 16. Lipanj 2024.

Gradovi Slavonije

Posjet prijateljskom Herzogenaurachu

Otvorenje nove/renovirane zgrade gradske uprave u Herzogenaurachu i povezivanje gradova

Delegacija Grada Nova Gradiška na čelu s predsjednicom Gradskog vijeća, direktoricom Turističke zajednice Dinkom Matijević i gradonačelnikom Vinkom Grgićem, protekli je tjedan nazočila otvorenju nove/renovirane zgrade gradske uprave u Herzogenaurachu.

Posjet Njemačkoj bio je i prigoda za nastavak umrežavanja gradova koje od davne 1980. i potpisane povelje o prijateljstvu veže desetljetna suradnja na kulturnim, društvenim, sportskim i obrazovnim poljima.

Predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić protekli su tjedan nazočili otvorenju nove/renovirane zgrade gradske uprave u Herzogenaurachu.

Riječ je o njemačkom gradu u okrugu Erlangen-Höchstadt, u Bavarskoj, najpoznatijem kao sjedištu glavnih međunarodnih tvrtki za sportsku opremu Adidas i Puma, kao i velikog proizvođača autodijelova Schaeffler Group, s kojim Novu Gradišku veže desetljetna suradnja temeljena na Povelji prijateljstva potpisanoj sada već davne 1980. godine.

Dva Grada povezao je Novogradiščanin Marko Lončar koji je radni vijek proveo u Herzogenaurachu, a doprinos suradnji, nakon njegove smrti, pruža i sin Petar. Proteklih godina suradnja i prijateljstvo potvrđeno je kroz brojne zajedničke aktivnosti na kulturnim, društvenim, sportskim i obrazovnim poljima, a povod za dodatno umrežavanje bila je i prošlotjedna svečanost kojoj su, uz novogradišku delegaciju, nazočili i predstavnici druga dva prijateljska grada, francuskog Saint-Lucea i Austrijskog Wolfsberga.

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku