Četvrtak, 30. Studeni 2023.

Vijesti iz Nove Gradiške

Tradicionalna manifestacija koja promovira najbolje od poljoprivrede i poduzetništva ovog dijela regije

24. Poljoprivredno-poduzetničke ideje

Poljoprivredno-poduzetničke ideje Brodsko posavske županije, središnja gospodarska manifestacija ovog dijela regije čiji značaj prepoznaje i nekoliko ministarstava i ove će godine, s ciljem razvoja ruralnog prostora i gospodarstva, nastojati spojiti male poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike, stručnjake i znanstvenike, educirati ih, informirati ali i promovirati vrijednosti kontinenta.

Zajedno s Ministarstvom poljoprivrede, turizma i sporta, gospodarstva i održivog razvoja, Brodsko posavska županija i ove je godine domaćin  Poljoprivredno-poduzetničkih ideja, središnje gospodarske manifestacije ovog dijela regije. Priča koja traje dulje od dva desetljeća ove će godine biti organizirana 24.put, u petak i subotu, 13. i 14. listopada u Novoj Gradiški.

Kada su osmišljene, Poljoprivredno poduzetničke ideje bile su servis, platforma za pomoć malim poduzetnicima i obrtnicima, te prije svega, poljoprivrednicima, vlasnicima tada malobrojnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava, u prilagodbi novim zahtjevnim europskim pravilima igre, koja je, dvadesetak godina poslije, izrasla u jedan od značajnijih sajmova koji okuplja domaće poljoprivrednike, proizvođače, stručnjake i znanstvenike, spajajući tako, na jednom mjestu, sve ono što bi trebalo doprinijeti razvoju gospodarstva i ruralnog prostora, kao i kontinenta koji postaje i sve prepoznatljivija turistička destinacija.

Smještena na središnjem novogradiškom trgu, manifestacija će posjetiteljima prvog dana ponuditi, sada već tradicionalni, medni doručak, edukacijski film za najmlađe, niz stručnih, informativnih predavanja s aktualnim poljoprivrednim temama, kao i prateći plesno-glazbeni program. Petak će, u stilu tradicije, jer riječ je o događaju čiji je cilj i promocija svega onoga čime se, Brodsko posavska županija, s pravom ponosi, u večernjim satima, zaključiti smotra folklora. Subota, 14. listopada, rezervirana je za sajamski dan, onako kako je to u Slavoniji, oduvijek, nudeći svima koji navrate, priliku za kupovinu ukusnih autohtonih domaćih proizvodu, posjet izložbi osobnih i gospodarskih vozila, ali i uživanje u nastupu KUD-a Trenk i mažoretkinja Grada Nova Gradiška.  Uz najavljenu i naručenu povoljnu vremensku prognozu, razlog je to da ovaj vikend navratite u Novu Gradišku. 24. Poljoprivredno-poduzetničke ideje čekaju.

No

Pratite nas na društvenim mrežama CRONA.hr i Slavonija.in te se pridružite našoj Facebook grupi CRONA.hr i raspravljajte s nama o aktualnim temama.

Imate priču? Javite nam se na redakcija@crona.hr

Web portal koji gaji profesionalnost i objektivnost, nepristrano i točno informiranje čitatelja i posjetitelja stranice. Vrijednosne sudove ostavlja svojim čitateljima koji ga mogu slobodno i otvoreno iskazati na stranici.

Pratite nas na Facebooku